Villa Vals, Switzerland

ARCHITECTURE

Project: Villa Vals, Switzerland | Location: Vals, Graubünden, Switzerland |

ArchitectSeARCH and Christian Muller Architects | Building completion: 2009

I am in love with this amazing house built in the hills in Switzerland, called Villa Vals. It was designed by Christian Muller Architects. Their design plan was to completely integrate the villa into the landscape to avoid disturbing the unspoiled nature. Surprised that it was permissible to construct a pair of dwellings so close to the world famous Thermal Bath of Vals you can see in my earlier blog. The client seized the opportunity to develop the site, without disturbing the bath’s expansive views. A central, circular patio is lined with large window openings, which allow for a heavy supply of natural light and impressive views of the Alpine Vista, which sits across the narrow valley. If you are visiting Switzerland like I am planning to this year it can be your house for a day, two or a week, as you can stay here on your trip.

[via Villa Vals]

One thought on “Villa Vals, Switzerland

  1. Pingback: Travel Thursday | Villa Vals « +

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s