Interiors: Greg Natale Sydney House

greg natale interiros #Sydney house #Ceiling #Pattern (11)

It’s always a delight to share one of Greg Natale‘s stunning projects here. I am a big fan of his interiors and when I came across Perikic House, Sydney I just couldn’t resist had to share it straight away. Interior designer Greg Natale takes this design to another level with his bold pattern clashes, papered ceilings and bathroom tiling. A glam house, ammmmazing house! His project is the elevation of everyday living to something glamorous, something just a little more special, something with just a touch of the unexpected.

greg natale interiros #Sydney house #Ceiling #Pattern (13)

greg natale interiros #Sydney house #Ceiling #Pattern (12)

greg natale interiros #Sydney house #Ceiling #Pattern (10)

greg natale interiros #Sydney house #Ceiling #Pattern (7)

greg natale interiros #Sydney house #Ceiling #Pattern (8)

greg natale interiros #Sydney house #Ceiling #Pattern (6)

greg natale interiros #Sydney house #Ceiling #Pattern (3)

greg natale interiros #Sydney house #Ceiling #Pattern (5)

greg natale interiros #Sydney house #Ceiling #Pattern (4)

greg natale interiros #Sydney house #Ceiling #Pattern (1)

greg natale interiros #Sydney house #Ceiling #Pattern (2)

greg natale interiros #Sydney house #Ceiling #Pattern (9)

Travel Thursday | The Waterhouse at South Bund | Shanghai

ARCHITECTURE | TRAVEL

Project: Alila Villas Soori | Location: Shangha, China | Architect: Woha Building completion: 2010

Located by the new Cool Docks development on the South Bund District of Shanghai, the Waterhouse is a four-story, 19-room boutique hotel built into an existing three-story Japanese Army headquarters building from the 1930’s. The boutique hotel fronts the Huangpu River and looks across at the gleaming Pudong skyline. The architectural concept behind NHDRO’s renovation rests on a clear contrast of what is old and new.

The public spaces allow one to peek into private rooms while the private spaces invite one to look out at the public arenas, such as the large vertical room window above the reception desk and the corridor windows overlooking the dining room. These visual connections of unexpected spaces not only bring an element of surprise, but also force the hotel guests to confront the local Shanghai urban condition where visual corridors and adjacencies in tight nong-tang’s define the unique spatial flavor of the city.

Via | The Waterhouse at South Bund